Problemen oplossen met Norton Internet Security

Speurders.nl gebruikt Javascripts, kleine programma\'s die het gebruik van de website vergemakkelijken. Zo wordt via een javascript gecontrolleerd of de foto die u bij een advertentie wilt zetten niet te groot is.

Echter, sommige internetbeveiligingsprogramma\'s blokkeren javascripts, zoals het beveiligingsprogramma Norton Internet Security. Om dit op te lossen, kunt u dit programma anders instellen.

Dat werkt als volgt: Stap 1: Kies in het startmenu voor Norton Internet Security

Het volgende scherm verschijnt:

Stap 2: Selecteer de optie privacycontrole en kies voor configureren (zie voorbeeld):

Stap 3: Pas in het volgende scherm de instellingen aan. Zodra u voor de optie configureren kiest, verschijnt het volgende scherm:

Schuif de balk, links van het scherm, met uw cursor naar de waarde gemiddeld en klik op OK. Sluit Norton Internet Security af, Speurders.nl zou nu goed moeten werken. Is dat niet het geval? Ga dan verder met de volgende stappen:

Geavanceerde instellingen

Mogelijk zijn de standaardinstellingen van Norton Internet Security gewijzigd. Herhaal dan de bovenstaande handelingen, maar let op: klik nu op Geavanceerd (zie voorbeeld). Het volgende scherm verschijnt:

Klik nu bovenaan, in het linkerscherm, op (Standaardwaarden). Nu kunt nu in het rechterdeel van het scherm de mogelijkheden aanpassen. Klik bij Scripts op Toestaan en daarna op OK. U heeft de computer nu toestemming gegeven javascripts uit te voeren voor alle websites. Sluit Norton Internet Security af.

Speurders.nl toevoegen als betrouwbare site

U kunt de computer ook uitsluitend javascripts laten gebruiken bij Speurders.nl. Volg hiervoor alle bovenstaande handelingen en klik op Site toevoegen (zie voorbeeld). Het volgende scherm verschijnt:

Vul hier www.speurders.nl in en klik op OK. U keert terug in het vorige scherm. Zoek met de scrollbalk www.speurders.nl klik erop (zie voorbeeld):

Rechts van het scherm kunt u verschillende opties aanpassen. Scripts het vinkje Standaardinstellingen gebruiken en kies voor Toestaan. Klik vervolgens op OK. Nu kunt u Norton Internet Security weer afsluiten.