Belangrijke browserinstellingen voor Speurders.nl

Functioneert Speurders.nl bij je niet goed, dan is het raadzaam te controleren of je browserinstellingen overeenkomen met de door Speurders.nl geadviseerde browserinstellingen.

Het gaat om:

Cookies instellingen

Speurders.nl maakt gebruik van zogeheten Cookies: kleine tekstbestanden die - bij het openen van een website - door de webserver op je computer worden geplaatst. Cookies zorgen er onder andere voor dat Speurders.nl je e-mailadres onthoudt, zodat je dat niet steeds opnieuw hoeft in te voeren. Hiervoor moet je internetbrowser de cookies wel toelaten. Als de cookies 'uitstaan', kun je bijvoorbeeld geen advertentie plaatsen.

Cookies aanzetten in verschillende browsers

• Google Chrome
  • Internet Explorer
  • Firefox
  • Safari (Apple)

• Google Chrome
  1. Open Google Chrome op uw computer.
  2. Klik op het menu Chrome menu in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor inhoud.
  5. Gebruik het gedeelte Cookies om je instellingen te wijzigen:
  6. Als je zowel directe als indirecte cookies wil toestaan, klik je op Toestaan dat lokaal gegevens worden ingesteld.
  7. Zorg ervoor dat de (aanbevolen) opties geselecteerd zijn, zodat de website en je browser goed functioneert, kies je een andere optie dan kan er niet gegarandeerd worden dat Speurders naar behoren functioneert.

• Internet Explorer

1. Kies in het menu voor de optie 'Extra' (of 'Tools') en vervolgens de optie 'Internet Opties' ('Internet Options').
  2. Klik op het tabblad 'Privacy'.
  3. Controleer of de instelling op Medium ingesteld staat.
  4. Onder de knop Advanced kun je de gedetailleerde opties zelf opgeven.

• Firefox
  1. Kies in het menu voor de optie Extra (of Tools) en daarna Opties (Options).
  2. Klik op het tabblad Privacy
  3. Onder de optie 'Cookies' kun je de optie 'Cookies van websites accepteren' aanvinken.

• Safari (Apple)
  1. Kies de optie 'Safari'in het menu
  2. Kies de optie 'Voorkeuren'.
  3. Kies het tabblad 'Beveiliging'.
  4. Onder 'Accepteer Cookies' kun je de Cookies aanzetten.
  5. Tik op Accepteer cookies "Altijd".

Belangrijk:

• De Privémodus uitschakelen Safari

Belangrijk: Je dient de privémodus uit te schakelen en cookies te accepteren, doe je  dit niet kunnen pagina's niet goed functioneren.
Opmerking:
 Als je Privémodus is ingeschakeld, verschijnen de balken van Safari in een zwarte of donkere kleur in plaats van blauw of grijs.

• Tik op Accepteer cookies om in te stellen of Safari cookies accepteert "Altijd" of "Van bezocht".

Javascript instellingen

Bepaalde internetbrowser-functies kunnen webservices gebruiken om de browserfunctionaliteit te verbeteren.  De meeste van deze instellingen zijn standaard ingeschakeld, maar je kunt ze op elk gewenst moment uitschakelen. Bij het gebruik van Speurders raden we je aan de standaard instellingen te hanteren die door de je browser "aanbevolen" worden.

• Google Chrome

Javascripts worden op Speurders.nl onder andere gebruikt voor de verschillende handelingen in "mijn advertenties". Als in je browser het Javascript niet goed staat ingesteld, kan het zo zijn dat je sommige handelingen op Speurders niet kunt uitvoeren.

In de volgende twee gevallen is het zinvol om naar deze instellingen te kijken:

• Je geeft een advertentie op, maar de lijst met hoofd- en subrubrieken wordt niet geladen.
  • Het lukt je niet om in "advertenties" advertenties te bevestigen of te verwijderen.

Javascript instellingen past je op de volgende manier aan:

1. Open een venster in Google Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu Chrome menu
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik onderaan op 'Geavanceerde instellingen weergeven'.
  5. Klik op de knop 'Instellingen voor inhoud' onder Privacy.
  6. Je kunt de volgende content instellingen aanpassen:

Belangrijk:
Let hierbij op dat de aanbevolen opties geselecteerd zijn. Dit kun je op elk gewenst moment weer aanpassen.

• Internet Explorer

1. Klik op "Extra" en vervolgens op "Internet Opties". Klik vervolgens op de tab "Beveiliging" (Eng: "Security").
    Het volgende scherm verschijnt:

2. Klik nu op "het Internet". Met de digitale schuifbalk kun je nu de javascript-instellingen aanpassen.

Wij raden je aan om voor de optie "normaal" (Eng: "medium") te kiezen. Door op "Toepassen" (Eng: Apply) en vervolgens op "OK" te klikken, bevestig je de wijziging.

In dat geval hoef je alleen op "het Internet" en vervolgens op "Standaardniveau" te klikken.
De digitale schuifbalk staat dan automatisch op "normaal".

• Adblock blokkeert functionaliteiten

Belangrijk is dat je geen gebruik maakt van internet browser existenties die de functie hebben content te blokkeren.  Het installeren van extensies/ internet browser toepassingen zoals Adblock wordt af geraden. Dergelijke toepassingen blokkeren Javascript met het gevolg dat er functionaliteiten van Speurders niet geladen kunnen worden (zoals bij het reageren op een advertentie en het bewaren van een advertentie).