Veiligheidswaarschuwing; Valse e-mails in omloop!

Heb je een verdachte mail ontvangen waarin er gevraagd wordt om opnieuw in te loggen via een link in de mail? Dan is de kans groot dat je een phishing mail hebt ontvangen. Bij phishing gebruiken kwaadwillenden het internet om persoonlijke of financiële informatie van derden te achterhalen. Daarbij worden onder meer frauduleuze e-mails en valse websites gebruikt die afkomstig lijken te zijn van bekende en betrouwbare bedrijven. Op deze valse websites wordt naar je inloggegevens en/of creditcardinformatie gevraagd. Het is belangrijk om altijd je gegevens te beschermen, dit geldt ook voor je Speurders.nl inloggegevens.

Hierbij een paar belangrijke tips om je te weren tegen phishing:

• Bescherm je wachtwoord en vertrouw deze aan niemand toe.
  • Let op bij het invullen van je wachtwoord,  dat het adres begint met  "https://www.speurders.nl/" en een groen slotje bevat (zie Afbeelding 1).

(Afbeelding 1)
  • Wijzig je inloggegevens alleen direct via 'Mijn Speurders'.
  • Speurders.nl stuurt geen e-mails waarin er naar je wachtwoord wordt gevraagd en of met het verzoek je e-mailadres te wijzigen.
  • Speurders.nl vraagt niet om creditcard- of bankgegevens per e-mail.
  • Gebruik voor al je online accounts unieke wachtwoorden. Dus zorg ervoor dat je Speurders.nl wachtwoord bijvoorbeeld niet hetzelfde is als het wachtwoord van je e-mailaccount.

Stuur ons de verdachte link of e-mail via het contactformulier door, wanneer:
- Je twijfelt over een bericht dat van Speurders afkomstig lijkt te zijn.
- Je vermoedt dat derden toegang tot je Speurders.nl-account hebben verkregen.

Belangrijk: Speurders.nl stuurt nooit in mail waarin er naar je wachtwoord wordt gevraagd. Dit is een valse e-mail om je gegevens te achterhalen.